"Тунис ставио случај Потежице ад акта, не Србија"

На основу истрага које су спровели тунишки судски органи, случај смрти амбасадора Србије у Либији Оливера Потежице је због недостатка доказа о елементима кривичног дела у вези са његовом смрћу, стављен "ад акта" од стране власти у Тунису, а не Србије, каже шеф дипломатије Ивица Дачић.

Дачић је након седнице влада Србије и Републике Српске, појаснио да поједини медији нису тачно пренели саопштење његовог министарства.

Дачић је рекао да је српско Министарство спољних послова обавештено од стране Министарства спољних послова Туниса да је "случај Потежица" обустављен, а не Либије, како су то такође пренели поједини медији.

"Случај Потежица није Србија ставила ад акта већ је то учинио Тунис", истакао је Дачић.

Министарство иностраних послова Туниса јуче је о томе обавестило српско министарство преко Амбасаде у Тунису.

Амбасадор Србије у Либији Оливер Потежица преминуо је 10. маја ове године у болници у Сусу у Тунису после тешке саобраћајне несреће.

Потежица је био тешко повређен у саобраћајној несрећи која се догодила у Тунису, после које је био хоспитализован у болници у Сусу.

Био је на одобреном службеном путу за Тунис, неопходном за функционисање амбасаде у Триполију, саопштено је тада из ресорног министарства.

број коментара 0 пошаљи коментар