"Неистините и паушалне оптужбе СРС-а о Михајловићевој"

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одбацило је као бесмислене тврдње Српске радикалне странке да је министарка Зорана Михајловић уплетена у "коруптивне радње", и истакло да би та странка пре изношења неистина и паушалних оптужби требало да се упозна са законима и процедурама.

О бесмислености изнетих оптужби најбоље сведочи тврдња да је у "коруптивне радње уплетена и Зорана Михајловић чије је министарство један од наручилаца спорних штампача", имајући у виду да у 2017. години Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре није набављало штампаче, наводи се у саопштењу.

Такође се указује да набавку рачунарске опреме Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре не спроводи самостално, већ преко Управе за заједничке послове републичких органа, која припрема и спроводи јавне набавке и доноси одлуку о избору понуђача.

Представницима СРС-a који су данас оптужили Михајловићeву за умешаност у "коруптивне радње", поручују да би пре изношења неистина и паушалних оптужби требало да се упознају са законима Републике Србије, јер је оваква процедура предвиђена Законом о јавним набавкама ("Службени гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015).

"Да су се упознали са одредбама овог закона, знали би да је Министарство само један од многобројних наручилаца за које Управа за заједничке послове набавља рачунарску опрему путем централизоване јавне набавке. Самим тим, Министарство не може да утиче на садржај конкурсне документације, оцену понуда, као и на доношење одлуке о избору понуђача, већ само склапа појединачне уговоре са понуђачем које је изабрала Управа за заједничке послове", истиче се у саопштењу.

Српска радикална странка захтевала је раније данас од Владе Србије да смени Зорану Михајловић јер, како кажу, доказано ради против српских националних интереса, а тврде и да је уплетена у многе "коруптивне радње".

Као пример за то су на конференцији за новинаре навели "корупцију у вези са набавком рачунарске опреме".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво