Двери упозоравају на стварање тзв. бујановачке дијаспоре

Покрет Двери тражи од парламента и владе да у хитном поступку донесу системско решење за проблем непостојећих бирача у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, ревидирање бирачких спискова и прописивање законских могућности ко и под којим условима стиче и има право гласа на локалним и другим изборима у Србији.

У писаној изјави достављеној медијима, потпредседник тог покрета Предраг Митровић указује на стварање тзв. "бујановачке дијаспоре" а поводом локалних избора у Прешеву, који су заказани за 24. децембар.

"Регистрација 'бујановачке дијаспоре представља први део операционализације стратегије локалних албанских политичара у циљу стварања предуслова, не само за освајање апсолутне власти на изборима у општинама са регистрованим албанским становништвом, већ и за расписивање референдума о самосталности Прешева, Бујановца и Медвеђе и коначном присаједињењу ове три општине југа централне Србије такозваној Републици Косово", навео је Митровић.

Митровић истиче да овакав подухват, лобирањем и новцем албанске дијаспоре требало би да буде подржан од "међународне заједнице".

Наводи да, уколико реализација плана не иде планираном динамиком, одлука на референдуму ће бити резервна платформа за преговоре албанаца око размене територија поменуте три општине за Север Косова.

"У пројекту стварања такозваног 'Источног Косова', спроводе се две оперативне активности: Прва се односи на Прешево и Бујановац, где Албанци имају демографску снагу и политички легимитет, тј. у бирачким списковима имају уписано више бирача са правом гласа него што имају Срби и са друге стране, укључени су у процес политичког одлучивања, јер су на власти у обе општине", навео је Митровић.

Како наводи, друга оперативна активност везана је за Медвеђу, где немају горе поменуте "ресурсе", али убрзано преко одабраних корумпираних кругова у српској заједници и појединцима блиским власти и Привредној комори Србије, спроводе подпројекат под називом "Економска окупација југа Србије".

"Тај подухват подразумева куповину виталних ресурса општине Медвеђа: друштвеног агроиндустријског предузећа АИК Лесковац у Медвеђи чије земљиште у имовини предузећа чини чак 11 одсто територије општине Медвеђа, куповину рудника Леце, куповину дела акција Рехабилитационог центра у Сијаринској бањи, али и кућа и имовине Срба широм општине Медвеђа, Лебане, Лесковац и Куршумлија", навео је.

Митровић је упозорио да су обе оперативне активности у примени и убрзано се спроводе, паралелно са "продајом" пребивалишта Албанцима са Косова у Медвеђи, за које власт у Републици Србији не налази решење због умешаности високих полицијских службеника, чиновника и политичара блиских врху власти у овој афери.

У одвојеном саопштењу, покрет Двери је навео да осуђује сваку врсту насиља и позива одрасле и институције да преузму одговорност за насиље које се све чешће дешава међу децом. 

Случај вршњачког насиља у Аранђеловцу није усамљен и указује на системски проблем нашег друштва, а који је последица анти-породичне политике коју води Влада Републике Србије, наведено је у саопштењу покрета Двери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво