Глишић: Ако опозиција хоће изборе могу и у недељу

Избори у Београду и евентуални ванредни парламентарни избори могу, али и не морају да буду одржани истовремено, а Српска напредна странка потпуно је спремна и за једне и за друге кад год они били, каже за "Танјуг" председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић.

"Ми смо спремни и нека само опозиција каже кад хоће, ако хоће и сад у недељу", рекао је Дарко Глишић.

О кандидату за градоначелника престонице се, истакао је, разговара унутар странке, а када буду дефинисана имена или тим који ће представљати и носити листу СНС-а, о томе ће обавестити јавност.

"Озбиљна смо странка, не одређујемо кандидата тако што неко некоме падне на памет, па одмах изађемо с њим као кандидатом, него на један озбиљан начин сагледавамо ко би могао да носи нимало лак посао и настави да ради темпом којим ради садашње градско руководство које је од града учинило метрополу", рекао је Глишић.

Он је потврдио речи председника београдских напредњака Небојше Стефановића да ће СНС до краја ове или најкасније понедељка наредне седмице размотрити све могуће опције око тога када ће бити одржани београдски избори.

Истакао је да је СНС-у потпуно свеједно када ће тих избора бити и додао да датум изласка Београђана на биралишта није тема број један, јер ће избори свакако бити у законском року.

"Ако сте часно, поштено и одговорно радили читав мандат, ако сте сигурни у то да сте испунили све оно што се обећали грађанима, онда вам је потпуно свеједно да ли је месец дана пре или после. Да ли је то неки дан на истеку 2017. или на почетку 2018. године мислим да је мање битно", навео је Глишић.

Кад је реч о евентуалним ванредним парламентарним изборима, Глишић се, каже, као члан и функционер залаже да они буду одржани.

"Ако већ опозиција мисли да је толико јака и ако мисле да су толико у праву и потпуно сигурни да могу да поразе нашу политику, онда им треба пружити ту прилику. Кад год опозиција жели да провери своје поверење међу грађанима, треба јој пружити прилику, само да се унапред ограде од тога и да кажу да више кукњаве после избора неће бити, да не буде да им је после неко други крив", наводи Глишић.

Понавља да су напредњаци врло спремни и да ће се он на седницама органа странке залагати да ти ванредни парламентарни избори буду расписани.

"Па да се проверимо како стојимо међу грађанима. СНС је увек спремна да изађе на изборе, па чак и да буду прву недељу испред нас, ми смо организационо потпуно спремни да на те изборе изађемо", рекао је Глишић.

Додаје и да, иако СНС-у и председнику Александру Вучићу спочитавају недемократију, не зна за државу у којој кад год опозиција пожели изборе, власт изађе у сусрет.

То је, каже, довољан и јасан сигнал да живимо у демократском друштву.

"Имали смо пуно провера у последњих неколико година, спремни смо на то да они буду и чешће ако треба, али само унапред да кажемо да не буде после кукњаве", рекао је Глишић.

Подсетио је да 24. децембра следе избори у пет општина, што је прилика да се провери какво је поверење грађана.

"Да ли ће тада или непосредно после тога бити и остали локални избори који доспевају, односно и парламентарни, видећемо баш онако како је то рекао Стефановић у наредних неколико дана, до краја ове или најкасније понедељка наредне недеље биће јасан став, али ако опозиција толико жели изборе, ако су толико наоружани аргументима, ваљда је и њима свеједно када ће ти избори бити и требало би да им је драго ако буду што пре", закључио је Глишић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво