СНС: Још без одлуке о изборима, тим за Београд крајем новембра

Функционер СНС-а Небојша Стефановић изјавио је да та странка још није изабрала кандидата за градоначелника Београда и да ће у наредних неколико недеља представити тим људи и првог на листи који ће бити кандидат за градоначелника престонице, као и да још није донета одлука о ванредним парламентарним изборима.

Стефановић је на конференцији за новинаре прецизирао да ће се тим за Београд и кандидата представити крајем новембра или почетком децембра.

Он је рекао да још увек није донета одлука о ванредним парламентарним изборима и додао да ће о томе обавестити јавност када странка донесе одлуку.

Стефановић је одбацио тврдње појединих опозиционих представника о повећању броја становника у неким београдским општинама, истичући да је реч о лажима и манипулацијама.

"Сваког дана имамо умножавање лажи које се пласирају у Београду и сервирају као истина, свакако да би се прикриле афере које су ти људи оставили док су управљали Србијом и Београдом и који желе по сваку цену да се врате на власт", рекао је Стефановић.

Он је износећи резултате градске власти у Београду истакао да је буџет града 2013. године био 78 милијарди динара а данас је 102 милијарде, а да је незапосленост рекордно ниска и испод је 90.000 незапослених.

Стефанoвић је подсетио и да је Београд 2013. године био дужан 1,2 милијарде евра а данас 450 милиона евра мање иако је много више улагао у инфраструктуру у претходне три године и то без динара новог кредита.

Каже да су се у Београду догодиле кључне промене које су грађанима олакшале живот.

"За разлику од периода када су Београдом управљали Ђилас, Шапић, ДС и остали могли сте да чујете да није њихов посао да запошљавају у Београду и да брину о радним местима. Ми мислимо све супротно, да је једнако посао локалне самоуправе као и владе да брину о стандарду људи и повећању броја радних места", поручио је Стефановић.

Најавио је да ће "Меита" у Обреновцу инвестирати нових 100 милиона евра у фабрику са дупло већим капацитетима од садашњих и очекује да ће имати 2.300 запослених.

Такође, навео је да је у претходним годинама урађено 400 километара водоводне и канализационе мреже, те да ће она бити завршена у наредних десет година.

Градска власт је затекла 50 градилишта, а данас их има 1.111, рекао је Стефановић и указао на бројне пројекте попут "Београда на води" који су омогућили покретање индустрије, као и на реконструкцију великог броја вртрића, школа, паркова, Домова здравља...

На иницијативу СНС-а смањена је цена градског превоза, набављено 30 зглобних аутобуса, 12 школских, пет електричних аутобуса..., додао је Стефановић.

Он је рекао и да је провера народне воље врхунац демократије и додао да никада није био за то да се бежи од провере народне воље, али је напоменуо да не излази са приватним ставом по том питању јер се не обраћа као приватно лице већ као неко ко износи ставове странке.

Поручио је да неће бити лако Јанковићу, Ђиласу, Шапићу, Обрадовићу да освоје власт и навео да није сигуран да су уверени да је народ на њиховој страни.

На питање да наведе изјаву опозиције у којој су затражили расписивање избора, Стефановић је одговорио да је конотација свих њихових изјава да је власт изгубила поверење грађана.

Како је рекао, не види ни једну земљу у којој се опозиција плаши избора јер је то, каже, прилика да победе власт.

"Лажи ПСГ о броју бирача у Младеновцу"

Стефановић је одбацио као лаж и манипулацију тврдње Покрета слободних грађана Саше Јанковића да се број бирача у општини Младеновац повећао за 4.000.

Стефановић је новинарима у седишту странке рекао да је општина Младеновац изнела податке о броју активних и пасивних бирача, а да су у ПСГ то сабрали, иако, како је објаснио, пасивни бирачи могу бити они који су се одселили, преминули или изгубили радно право, односно немају право гласа.

Такве лажи се свакодневно умножавају и пласирају како би се "затрпале" и заборавиле све афере оних који су некада управљали Србијом и Беградом, а сада ту власт желе да врате по сваку цену, каже Стефановић.

Осврнуо се и на догађаје у Младеновцу, у четвртак, када је, каже, лидер Двери Бошко Обрадовић покушао да прекине седницу Скупштине општине тако што је провоцирао људе.

"Када сам то видео, видео сам како би изгледала Србија када би се на власт вратили Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Саша Јанковић, (Александар) Шапић...", рекао је.

Сетили бисмо се, каже Стефановић, афера попут реконструкције Булевара краља Александра, у којој је за извођење радова изабран понуђач који је био скупљи за 650 милиона динара, подземних контејнера, "Пазл града" на Вождовцу којег нема а коштапо је 30 милиона динара, реплике Теразија, Шапићевог и Ђиласовог пројекта који је одувала Кошава...

Како је рекао, за време бивше власти у Београду градила се кућа "Великог брата", док је за време садашње градске власти, за три године, изграђено 400 километара канализационе и водоводне мреже.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се