СПС: Влада нема алтернативу, о изборима одлучује СНС

Питање ванредних парламентарних избора није покренула владајућа коалиција, већ поједине опозиционе политичке странке, а одлуку о томе донеће највећа странка у владајућој коалицији СНС и њен лидер Александар Вучић, изјавио је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић.

"Ми ћемо ту одлуку подржати и поштовати", рекао је Милићевић новинарима у парламенту.

 

Међутим, наводи да је опште познат став СПС-а да се та странка залаже за редовне изборне циклусе, те да не види разлог за расписивање ванредних парламентарних избора, али их не искључује.

"Као странка са јако пуно искуства и стажа на политичкој сцени Србије наравно да смо за изборе увек спремни, ма када они буду били", каже Милићевић, функционер СПС-а, странке која је у коалицији са СНС-ом.

Навео је да постоје свакодневни покушаји да се умање и минимизирају рад и резултати рада Владе Србије што је, каже, види се немогуће, те да су у парламенту свакодневни покушаји да се дестабилизује његов рад, да се направи хаос и опструкција што је, додаје, такође немогуће.

"Сматрамо да влада и владајућа већина не треба да губе време, већ да остану посвећени послу за који су преузели одговорност, јер радећи тако радимо у најбољем интересу грађана Србије", рекао је Милићевић.

Резултати су на страни владе, сматра Милићевић и истиче да у прилог констатацији да Влада Србије и владајућа коалиција немају алтернативу, с обзиром на реформски курс владе и резултате њеног рада, привредни раст, нове инвестиције и радна места, повећање плата и пензија.

"Све су то ствари које немају алтернативе", каже Милићевић.

Наводи да су пред нама свакако београдски избори, о којим ће, каже, социјалисти разговарати када буде познат термин њиховог одржавања.

"Јасно смо рекли шта су циљеви СПС-а када је реч о београдским изборима. Београду је потребна политичка стабилност и политика континуитета. Када буде познат термин одржавања избора у Београду, разговараћемо унутар странке, разговараћемо са коалиционим парнтерима из СНС-а и донети одлуке које ће ићи у правцу реализације тих циљева", каже Милићевић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи