Јовановић: ДСС неће учествовати у дијалогу "у коме се сви питају"

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић каже да би због важности теме ДСС радо учествовао у дијалогу о Косову и Метохији. Додаје да "у оваквој форми, када се сви питају", неће учествовати.

"Александар Вучић и Српска напредна странка праве фарсу од дијалога, јер у њему учествују сви, и само још фале хокејаши или деца у обданишту", рекао је Јовановић на ванредној конференцији за новинаре у седишту странке.

Питање Косова је веома важно за српски народ, каже он, и ДСС би врло радо учествовао у дијалогу по питањима Устава и Резолуције 1244, али како сматра, у дијалогу би "требало да се питају" само политичке странке, Српска православна црква и "евентуално САНУ".

Према његовом мишљењу, овако конципиран дијалог, у коме су позвана "сва заинтересована удружења" осмишљен је, сматра Јовановић, да не доведе до решења или да доведе до "болних компромиса и предаје Косова".

Прва седница Радне групе за пружање подршке унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији заказана је за данас, а њен задатак је да пружа подршку надлежним органима, организацијама и телима у процесу водења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, као и да прати и координира активности које надлежни органи државне управе предузимају у процесу водења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

За председника Радне групе, у чији рад ће бити укључена сва министарства Владе Србије, именован је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво