Вучић прихватио позив да посети Турску

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Велике народне скупштине Републике Турске Исмаилом Кахраманом, који му је пренео поздраве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, као и његов позив да посети Турску, што је са задовољством прихваћено.

Александар Вучић прихватио је позив Реџепа Тајипа Ердогана да посети Турску, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је изразио велико задовољство што Кахраман долази у Србију непосредно после успешне посете председника Ердогана, потврђујући да су односи двеју земаља у сталном успону.

Двојица саговорника су констатовали да постоји обострана жеља да билатерална сарадња буде унапређена у свим областима, уз очекивање да ће јој успостављање Високог савета за сарадњу, као и 16 потписаних споразума, дати значајан подстицај.

Кахраман је додао да је повећано интересовање турских привредника за инвестирање у Србији, захваливши председнику Вучићу на личној подршци турским инвеститорима.

Вучић и Кахраман су оценили да је парламентарна сарадња Србије и Турске добра и да је важна за зближавање двеју земаља.

Изразили су уверење да добри српско-турски односи имају велики утицај на мир и стабилност у читавом региону.

Председник Вучић је још једном нагласио да ће Србија, као поуздан партнер, увек бити на страни легално и легитимно изабраних органа власти Турске и да никада неће сарађивати са онима који би да угрозе њен уставни и демократски поредак, наводи се у саопштењу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара