ЦИК: Српска листа у девет од десет општина има градоначелнике, један иде у други круг

У свих десет општина са српском већином на локалним изборима на КиМ победили су кандидати Српске листе за градоначелнике, подаци су Централне изборне комисије.

Представници Српске листе су у девет општина место градоначелника обезбедили већ у првом кругу, док су у једној, опет са највише гласова, ушли у борбу за други круг.

На основу података објављених на сајту ЦИК-а, највише гласова у тим општинама освојио је нови градоначелник Грачанице Срђан Поповић, за кога је, од укупног броја изашлих, гласало 87,88 одсто бирача.

Следи градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић, који је освојио 80,19 одсто гласова изашлих, а за градоначелника Ранилуга Владицу Аритоновића гласало је 77,62 одсто бирача.

У Штрпцу је 74,02 одсто изашлих бирача свој глас дало Братиславу Николићу, а у Звечану је 69,26 одсто гласало за Вучину Јанковића.

Горан Ракић је у Северној Митровици освојио 66,97 одсто гласова, а у Лепосавићу су 3.942 бирача гласала за Зорана Тодића, што је 62,18 одсто од укупног броја изашлих на јучерашње локалне изборе на КиМ.

Градоначелник општине Партеш Драган Петковић освојио је 58,95 одсто гласова, а Светислав Ивановић, градоначелник Новог Брда, освојио је 54,97 одсто гласова.

Страхиња Спасић, председник општине Клокот, освојио је 42,08 одсто гласова од укупног броја изашлих бирача у тој општини и ићи ће у други круг.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво