"Питајте Николића зашто није дошао на скуп"

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је да има добре односе са Томиславом Николићем, те да је питање за Николића зашто није дошао на прославу девет година СНС-а, чији је био лидер. Подржавам СНС, имам добру сарадњу са Александром Вучићем и појавићу се на сваком важном скупу странке на који ме буду позвали, рекао је Томислав Николић.

"То питајте њега, његова је ствар да ли жели негде да дође или не жели да дође", рекао је Александар Вучић одговарајући на питање новинарке Н1 зашто Томислав Николић није био на Ташмајдану у суботу.

"Са Николићем имам добру сарадњу. У петак смо се видели и разговарали о односима са Кином, Русијом, у суботу смо били заједно у Крагујевцу. Мој посао и надам се да и када не будем председник СНС-а, осећаћу је као своју, не мислим да ћете дуго чекати да тако нешто видите, и појављиваћу се уколико ме буду позивали", каже Вучић.

То је, наводи, ствар нечијег личног опредељења, те да не мисли да је то много важно. 

"Сасвим сам сигуран да је Николић за своју странку, за СНС увек, а да ли ће бити на неком скупу или не, то је његова приватна ствар", рекао је Вучић.

Вучић каже да зна да на америчкој телевизији Н1 нису заинтересовани ни за оно што се могло чути на том скупу, нити за било шта друго, осим "ако може негде нешто да се напакости СНС-у", као што је раније покушала да пласира "да има више кандидата СНС-а за председника Србије".

"Тако то иде и са другим стварима", додао је Вучић.

На питање Н1 да ли му је Николић рекао да неће доћи на тај скуп, узвратио је да је на то одговорио: 

"Ако вам се не свиђа мој одговор, кажите да вам се не свиђа. Рекао сам све што сам имао о томе да вам кажем, али сам веома срећан и да обавестим гледаоце америчке телевизије Н1, који то нису могли да виде на тој телевизији, да су на том скупу били и наши пријатељи из Шпаније, Кине, Грчке, Мађарске, све то на вашој телевизији нису могли да чују, а и мене су слабо могли да чују, више су чули Дачића, пошто им је то одговарало јер им се мој говор није свидео", каже Вучић.

Навео је и да му је жао што се америчкој телевизији Н1 његов говор није допао. 

"Мислим да је био озбиљан, одговоран, говорио о томе у ком смеру треба да иде Србија у будућности, а можда вам се зато није ни допало. Немојте да се љутите што вам се ни моји одговори данас можда не допадају, али то су моји одговори и ја ћу одговорити на начин на који ја мислим да је потребно", каже Вучић.

На констатацију новинарке Н1 да се ни Вучићу не допада оно што објављује та телевизија, Вучић је рекао да му се веома допада то што та телевизија говори и објављује. 

"Као што видите, то сваки пут искористим да народу покажем шта је то што ви објављујете, чак и да га подсетим на оно што сте објавили и на оно што нисте објавили. То ми се веома допада", навео је Вучић.

"Драго ми је што сте признали да вам се не допада јер сте понекад некоме говорили да сте професионални. Драго ми је што сте признали да вам се не допада оно што ја говорим и одговарам, а мени се много допада то што ви објављујете и желим вам успешан рад и да само тако наставите и да ми и даље помажете у овом послу", закључио је Вучић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво