Шутановац: Пензионери, жене и млади најугроженији

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је да су пензионери, млади и жене у најлошијем положају у Србији, а да је план ДС да им врати пензије, женама обезбеди једнаке плате а младима лакши долазак до посла.

Говорећи на изборној конференцији на којој се бира руководство Демократске омладине и Форума жена а основан је и нови Форум - Форум пензионера , Шутановац је изложио план ДС-а за ове, према његовим речима, најугроженије групе.

Како каже, пензионери су понижени јер морају да одлуче да ли ће купити храну или лекове на акцији уместо да уживају у слободном времену са унуцима и породицом.

Зато је, каже он, важно оснивање новог Форума пензионера.

"Пензионерима је отето преко 400 милиона евра пензија, а заједно са осталим усклађивањима ова цифра је већа од 600 милиона евра", тврди он и обећава да ће странка на чијем је челу вратити пензионерима пензије.

Суштина политике ДС-а јесте, поручио је он, иста плата за исти посао, склањање насилника из породице као и одузимање оружја насилницима, чак и оног које је легално стечено.

"Без жена не бисмо сменили ни Милошевића, па нећемо ни ову накарадну власт", каже Шутановац.

Они који су најобразованији међу младима углавном се труде да оду у иностранство, а то, како тврди Шутановац, одговара актуелној власти - њима не одговарају млади који размишљају својом главом.

Управо зато да би се победила таква политика ДС је у парламенту понудила посебан план који подразумева квалитетно образовање, олакшице приликом запошљавања младих, лакши долазак до стана као и субвенције за децу чији родитељи нису успели да их упишу у вртиће, наводи Шутановац.

Говорећи о београдским изборима, Шутановац је поручио да ДС има план уз који ће Београђани боље живети, али да би се то остварило, ниједан демократа не сме посустати.

"Ниједан демократа нема право да каже да је уморан, да су они непобедиви, јер ако дозволимо да они наставе брже, јаче и боље да руше нашу државу и друштво, онда смо сами криви", поручио је Шутановац.

Он је, такође, оценио да Београђани сада живе под, како је рекао, окупацијом "бескрупулозне банде која руши квартове, малтретира грађане и троши новац на бесмислене пројекте".

Додао је да ће се план ДС-а већ након избора обистинити.

"Избори треба да донесу промене свима који живе под бруталном окупацијом ове власти. ДС не види Србију и Београд (као места) који воде лоши ђаци са фалсификованим дипломама, док они који су квалитетни маштају да изграђују туђе земље", рекао је он.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво