Шутановац: Пензионери, жене и млади најугроженији

Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је да су пензионери, млади и жене у најлошијем положају у Србији, а да је план ДС да им врати пензије, женама обезбеди једнаке плате а младима лакши долазак до посла.

Говорећи на изборној конференцији на којој се бира руководство Демократске омладине и Форума жена а основан је и нови Форум - Форум пензионера , Шутановац је изложио план ДС-а за ове, према његовим речима, најугроженије групе.

Како каже, пензионери су понижени јер морају да одлуче да ли ће купити храну или лекове на акцији уместо да уживају у слободном времену са унуцима и породицом.

Зато је, каже он, важно оснивање новог Форума пензионера.

"Пензионерима је отето преко 400 милиона евра пензија, а заједно са осталим усклађивањима ова цифра је већа од 600 милиона евра", тврди он и обећава да ће странка на чијем је челу вратити пензионерима пензије.

Суштина политике ДС-а јесте, поручио је он, иста плата за исти посао, склањање насилника из породице као и одузимање оружја насилницима, чак и оног које је легално стечено.

"Без жена не бисмо сменили ни Милошевића, па нећемо ни ову накарадну власт", каже Шутановац.

Они који су најобразованији међу младима углавном се труде да оду у иностранство, а то, како тврди Шутановац, одговара актуелној власти - њима не одговарају млади који размишљају својом главом.

Управо зато да би се победила таква политика ДС је у парламенту понудила посебан план који подразумева квалитетно образовање, олакшице приликом запошљавања младих, лакши долазак до стана као и субвенције за децу чији родитељи нису успели да их упишу у вртиће, наводи Шутановац.

Говорећи о београдским изборима, Шутановац је поручио да ДС има план уз који ће Београђани боље живети, али да би се то остварило, ниједан демократа не сме посустати.

"Ниједан демократа нема право да каже да је уморан, да су они непобедиви, јер ако дозволимо да они наставе брже, јаче и боље да руше нашу државу и друштво, онда смо сами криви", поручио је Шутановац.

Он је, такође, оценио да Београђани сада живе под, како је рекао, окупацијом "бескрупулозне банде која руши квартове, малтретира грађане и троши новац на бесмислене пројекте".

Додао је да ће се план ДС-а већ након избора обистинити.

"Избори треба да донесу промене свима који живе под бруталном окупацијом ове власти. ДС не види Србију и Београд (као места) који воде лоши ђаци са фалсификованим дипломама, док они који су квалитетни маштају да изграђују туђе земље", рекао је он.

број коментара 18 пошаљи коментар
(недеља, 22. окт 2017, 20:35)
aca [нерегистровани]

Шутановац: Пензионери, жене и млади најугроженији

Umesto što samo kritikuje kao i uvek bolje bi bilo da Šutanaovac ponudi neki pametan program!

(недеља, 22. окт 2017, 20:25)
Darko [нерегистровани]

Sutanovac

Nemoj on da brine o najugrozenijima.

(недеља, 22. окт 2017, 20:18)
ddd [нерегистровани]

buducnost

Pa da ste razmisljali o buducnosti ne bi nas zaduzili ovoliko i pozatvarali silne fabrike,a sada ste tu da kritikujete nekog ko pokusava da sve digne na noge

(недеља, 22. окт 2017, 20:18)
anonymous [нерегистровани]

Bojan

Imali ste svoju priliku,propustili ste je.

(недеља, 22. окт 2017, 20:00)
anonymous [нерегистровани]

Nikola

Kako Šutanovac zna da je ovima loše, a da oni to sami ne znaju. Smešno.

(недеља, 22. окт 2017, 19:48)
Goran [нерегистровани]

Ds

Sto to niste uradili dok ste bili na vlasti..Hvala lepo...

(недеља, 22. окт 2017, 18:05)
Koja [нерегистровани]

sutanovac

Sutanovac je mozda po prvi put rekao istinu, ali to je sve posledica neodgovorne politike od 2000-2012., a i Vojvodini cak i do 2016. godine.

(недеља, 22. окт 2017, 17:28)
anonymous [нерегистровани]

ff

Jesu najugrozeniji ali zbog vaseg rukovođenja drzavom u prethodnom periodu.

(недеља, 22. окт 2017, 16:39)
Anja [нерегистровани]

!

Dotle ste nas vi doveli. Hvala lepo!!

(недеља, 22. окт 2017, 16:37)
Dule [нерегистровани]

Vlast

Kao da nije imao prilike Šutanovac da uredi državu.