Јеремић: Београдски избори прва прилика за победу

На оснивачкој скупштини Народне странке Вук Јеремић изабран је за председника у присуству 352 делегата. Народна странка усвојила програм и статут. Јеремић рекао да ће избори у Београду, ако буде памети, бити прва велика победа опозиције од 2012. године.

"Та победа је остварива ако разумни људи буду јединствени", рекао је Јеремић у обраћању на оснивачкој скупштини.

Јеремић каже да ће та странка до краја године бити спремна за изборе а да су прва прилика за победу београдски избори.

Тврди и да ће победа у Београду бити почетак краја актуелне власти али и тест способности Народне странке.

Како је навео, Народна странка ће тежити помирењу грађанске и националне Србије.

"Таква подела је бесмислена и штетна", рекао је Јеремић и навео да не постоји прва и друга Србија већ постоји "недељива, наша, заједничка Србија".

Народна странка има конкретан, смислен и одржив план за Србију који ће обезбедити већу запосленост и најмање пет одсто годишњег раста друштвеног производа, рекао је Јеремић.

Као једну од највећих личних обавеза навео је да жели да допринесе да свако у Србији има приступ добром квалитетном образовању, социјалну заштиту за све грађане, приступачно и квалитетно здравство, пристојну јавну и медијску сцену.

Странка ће до краја године, најавио је он, бити спремна за изборе на свим нивоима.

Већ данас, навео је Јеремић, Народна странка има одборе и делегате у више од 60 места широм Србије.

Како се наводи у саопштењу народне странке, једногласно су за потпредседнике изабрани Мирослав Алексић (први потпредседник), Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Светозар Чиплић, Здравко Понош и Никола Јовановић.

Саопштено је да су међу усвојеним програмским начелима модерна и развојна економска политика, правна држава и независне институције, помирење националног и грађанског у Србији, као и војна неутралност земље.

Међу програмским начелима је, како кажу, и захтев за деполитизацију апарата служби безбедности у Србији, као и потреба за доношење закона о лустрацији. 

Оснивачкој скупштини присуствовали су председник ПСГ Саша Јанковић, лидер Нове Србије Велимир Илић, из ДС-a Горан Ћирић, Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, Левице Србије Борко Стефановић, Здраве Србије Милан Стаматовић, посланик Ђорђе Вукадиновић...

Такође су присуствовали и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, а из Црне Горе Небојша Медојевић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи