Преминуо градоначелник Крушевца Драги Несторовић

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић преминуо је јутрос у 61. години на Тајвану, где је био у службеној посети, јавља дописник РТС-а. На функцију градоначелника изабран је у априлу 2014. године.

Драги Несторовић је рођен 16. августа 1957. године. Дипломирао је на Машинском Факултету у Крагујевцу, а специјалистичке студије из области машинства завршио је у Јапану и Италији.

Радио је од 1985. године као технолог у ИМК "14. октобар", где је касније обављао више одговорних дужности, а у периоду од априла 2013. до априла 2014. године био је и генерални директор те компаније. Од тада до тренутка смрти обављао је дужност градоначелника града Крушевца.

Драги Несторовић је био истакнути функционер Српске напредне странке, између осталог био је члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора СНС-а Крушевац.

Објавио је бројне радове из области машинства и био је изузетно цењен као стручњак у својој професији.

Несторовић је на Тајвану боравио од 16. октобра као део делегације Наледа, у оквиру посете која је за циљ имала јачање трговинске и економске сарадње, размене знања и најбољих пракси у примени ИТ решења за добру управу и брзи локални развој, саопштено је из Наледа.

"Драги се спремно одазвао позиву за студијску посету Тајвану јер се као инжењер посебно занимао за 'паметна решења' за градове у области јавне расвете и промоције туризма. С поносом, али ненаметљиво је током посете говорио о потенцијалима Крушевца, истичући увек и кључне специфичности осталих градова у делегацији", рекла је извршна директорка Наледа Виолета Јовановић.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво