"Ердоганова посета прекретница за унапређење билатералних односа"

Амбасадор Србије у Анкари Данило Вучетић изјавио је да посета председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији представља прекретницу за даље унапређење односа те две земље.

Вучетић је за турски лист Сабах дејли рекао да су Ердоган и бројна делегација министара и бизнисмена из Турске дочекани у Србији на, како се сматра, "првокласном политичком догађају, не само у циљу развоја билатералних односа, већ и за јачање мира и стабилности у региону".

"Председник Ердоган је боравио у дводневној посети (Србији), што много говори о заједничким интересима у смислу унапређења односа", рекао је српски амбасадор у Турској.

Додао је да је примећена топла и пријатељска атмосфера током посете председника Турске и велика заинтересованост медија.

Вучетић је рекао да је закључак посете, како су Ердоган и председник Србије Александар Вучић истакли, да су Србија и Турска две кључне земље када је у питању утицај у региону.

Председник Турске је 10. и 11. октобра посетио Београд и Нови Пазар. Он и бројна делегација те земље имали су низ билатералних састанака са највишим српским званичницима.

Током посете Ердоган је изјавио је да је Србија кључна земља на Балкану и да очекује да се годишња трговинска размена између две државе повећа ускоро на 1,2 милијарде долара, са 870 милиона долара, колико је износила прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се