Српска листа позвала да се гласа за државу Србију

Скуповима у Лепосавићу и Звечану Српска листа наставила је промоцију својих кандидата за одборнике и председнике општина, претпоследњег дана предизборне кампање за локалне изборе на Косову и Метохији.

Кандидат Српске листе за председника општине Лепосавић, Зоран Тодић рекао је, да је актуелно општинско руководство нанело велику штету грађанима, која се мери милионима евра.

"Обраћали смо се многим министарствима у Приштини, али је господин (Драган) Јаблановић радио управо за албанске интересе И био је заштићен", рекао је Тодић.

"Окренуо је леђа држави Србији, а општину по косовском систему претворио у приватно власништво и дрзнули су се да се поново кандидују. Очигледно је да имају обавезе преме својим менторима из Приштине и делу међународне заједнице", додао је Тодић на скупу у Лепосавићу.

Подсетио је да су за три дана локални избори и да је пред српским бирачима или да гласају за Србију и Српску листу, или за изолацију и за гашење (српске) општине и гашење српских институција.

"Држава Србија је јасно стала иза Српске листе. Нисмо ми класична политичка странака. Ми смо државни пројекат и данас смо на важном задатку, да свима вама представимо и кажемо да Српска листа нема алтернативе, како због вас тако и због будућности наше деце", рекао је кандидат Српске листе за председника општине Лепосавић.

Актуелни и кандидат за председника општине Звечан у још једном мандате, Вучина Јанковић, позвао је бираче на скупу у тој општини да гласају за представнике Срба којима је Србија држава.

Јанковић је критиковао претходну локалну власт због немара, недовршених пројеката, небриге према грађанима и њиховим основним потребама.

Истакао је да је локална власт за време његовог управљања општином, у Звечану комплетно опремила обданиште и све школе, једина на КиМ даје новчану помоћ за свако новорођено дете и једина има програм доделе субвенција за лечење стерилитета.

"Радили смо и радићемо на запошљавању нових радника. Преко 200 нових радних места очекујемо до краја године. Дом здравља смо реновирали и опремили најсавременијом дијагностичком опремом, изградили смо прво дечје игралиште и обновили све спортске терене", навео је Вучина.

Додао је да је изграђено преко 50 кућа за младе брачне парове и социјално угрожене, да упоредо граде и Сунчану долину - највеће повратничко насеље на КиМ, граде спортску халу и пројекат Рајске бање у Бањској.

Вучина је поручио да да свако има право на избор, али да је на бирачима да изаберу, да ли желе да Звечан иде унапредили да се врати уназад.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позвао је на скуповима у Лепосавићу иЗвечану на очување јединства српскаог народа и "пупчане врпце са државом Србијом".

"И зато су нашли неке међу нама, неке које су купили које су завели, привукли себи и убедили их, да ће им оно што добију из Приштине, да ће им подршка коју добију из амбасада које подржавају и гурају независност Косова, омогућити да победе И то замислите, сопствену државу Србију", истакао је Ђурић.

"Одавде данас из Звечан са гласовима хиљада Срба на КиМ поручујемо им да неће у томе успети, јер ово је Србија, ово је српска држава, ово је наш народ који неће ниједну другу државу, осим своје српске државе, да гледа као на своју мајку", истакао је Ђурић

"Двадесет други октобар је дан када ћемо показати једно - да је наша држава Србија, да је Српска листа једина веза на КиМ са политичким институцијама Србије и да нашу и будућност Звечана, Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и свих десет општина са српском већином не видимо у Приштини, него у Београду", закључио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво