Вучић за РТС: Наше небо и земља су сигурнији

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да, оно што ће грађани моћи да виде на сутрашњој вежби "Слобода 2017", показује другачију слику српске армије. Поносан сам и срећан, рекао је председник.

Александар Вучић је у разговору за РТС на аеродрому "Батајница", где су у току последње пробе пред сутрашњу вежбу "Слобода 2017", рекао да је данас у ваздуху другачија слика у ваздуху, како Војске Србије тако и моћи Србије.

"Нисам сигуран да су ми генерали Живак и Диковић веровали кад смо рекли шта су нам планови за војску, били су скептични, нагледали су се премијера и председника који су свашта обећавали. ја сам им рекао да је у политици као и у шаху – да бисте матирали противника потребно је и до 50 потеза, тако је и овде потребно одређено време да урадите нешто", истакао је председник.

Напоменуо је да је српска војска данас драматично снажнија него што је била пре три или четири године. 

Наредне године за војску стиже још шест хеликоптера и три за Министарство унутрашњих послова, навео је Вучић.

Рекао је да је поносан што је био "мали шраф" у јачању српске војске и додао да је бескрајно поносан на наше војнике, људе у Влади. 

Вучић је рекао да ће грађани на вежби моћи да виде другачију слику српске армије.

"То говори о порасту нашег стандарда али и бризи да сачувамо војну неутралност, али и слободу нашег друштва. Данас више нисмо тако слаби, али још више ћемо да јачамо", навео је председник Србије.

Вучић је позвао Београђане и Сремце, али и људе из околних градова, да дођу сутра на аеродром "Батајница" да виде оно што, каже, много година нисмо видели.

Додао је да ће грађани моћи да виде летелице "ласта" и "орао", самоходну хаубицу "нора", школско-борбене авионе Г-4 који су, каже, важни јер на њему наши поручници и потпоручници иду на обуку за "мигове 29". 

Председник је рекао да су нови "мигови 29" најлепши авиони на аеродрому "Батајница".

"Ако се сећате да су, када сам био у Подмосковљу да видим 'мигове' рекли да су то 'српски мигови', а ја тада тако нисам осећао као наше, а сада видим да су заиста наши. После 25 година имаћемо обуку за 'мигове 29', наше небо је сигурније, наша земља је сигурнија", рекао је Вучић.

Додао је да ће Србија ускоро имати и ракете ваздух-земља. "Јачаћемо нашу армију", додао је председник Србије. 

Према његовим речима, повећање плата је важно за Војску Србије.

Вучић је рекао да ни упола није задовољан оним што очекује да види од Војске Србије.

"Моја брига за војску, оруђе, оружје биће једнако велика и све већа из дана у дан", рекао је председник Србије.

Kaда је реч о одлагању примене споразума о правосуђу у Приштини, Вучић је рекао да је Србија цела два дана закаснила са применом нечега што смо одавно прихватили.

"Данас је тачно 1.643 дана од како нису применили Бриселски споразум, ниједно његово слово. Видим да се (Хашим) Тачи састао са људима из Квинте и рекао да Србија касни у нечему. Не знам како се не погледају у очи некад", рекао је председник додајући да "ми увек урадимо оно што обећамо".

"Онима који су гарант за испуњавање обавеза неће пасти на памет ни да их опомену, али је важно да је Србија поуздан партнер и да ће испунити оно што обећа. Грађани виде", навео је Вучић.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи