Кинески амбасадор пренео Вучићу поздраве Си Ђинпинга и Ли Кећијанга

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Кине Ли Манчанга који му је предао писма кинеског председника Си Ђинпинга и премијера Ли Кећијанга.

Председнику Вучићу уручен је и посебан телеграм председника Кине Си Ђинпинга, у коме се каже: "У последње време свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије се из дана у дан проширује и обогаћује. Два руководства одржавају учестале посете, практична сарадња између две стране има богате резултате, а две Владе одржавају блиску комуникацију и координацију у међународним и мултилатералним пословима".

"Господине председниче, захваљујући вашем личном залагању, ваша цењена држава активно учествује у изградњи иницијативе 'Један појас, један пут', у чему Србија игра посебну и важну улогу, што ја високо ценим",  поручио је Си Ђинпинг.

Председник Кине је истакао и да придаје велику пажњу развоју кинеско-српских односа.

"Желим да са вама непрекидно учвршћујем наше свевременско пријатељство без обзира на промене на међународном плану, да заједно свестрано учвршћујемо узајамно корисну сарадњу у свим областима, јачамо размену искуства у управљању државом и подстичемо стабилан развој Кине и Србије, како бисмо донели срећу нашим народима и државама", нагласио је председник Кине, преноси Кабинет председника Србије.

"Речи председника Сија су за нас мелем и много нам значе и бескрајно му хвала што је тако окарактерисао односе са Србијом", узвратио је Вучић у разговору са амбасадором Кине и честитао на одлукама усвојеним на 19. Националном конгресу Комунистичке партије Кине, које су, оценио је, прекретница за будућност Кине али и света.

Вучић је честитао на изванредним резултатима Конгреса и пожелео пријатељском кинеском народу успех и велики напредак у наредним годинама.

Наводи се и да су председник Вучић и амбасадор Ли разматрали све пројекте између две државе који би требало да буду потписани до краја године - изградња Индустријске зоне у Београду, ауто-пута Чачак – Пожега, брзе пруге Нови Сад – Суботица и многих других.

Вучић је истакао да ће Србија остати искрен и одан пријатељ кинеског народа, државе и њеног руководства.

Амбасадор Ли Манчанг саопштио је председнику Вучићу да ће Кина, учвршћујући своје односе са Србијом, доприносити њеном убрзаном економском развоју.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи