Српска листа: Наши активисти нападнути у Лепосавићу

Српска листа саопштила је да су чланови Партије косовских Срба упали у њен изборни штаб у Лепосавићу где су вербално и физички насрнули на петорицу активиста Српске, који су задобили лакше телесне повреде.

Како се наводи у саопштењу Српске листе, неколико минута пре 15 часова у изборни штаб Српске листе у Лепосавићу насилно је упао син кандидата за градоначелника Драгана Јаблановића, Марко Јаблановић, који је, подсећају, оптужен за шверц и препродају дроге, и активиста Партије косовских Срба Марко Вукашиновић.

"У том тренутку у изборном штабу налазило се пет активиста Српске листе који су обављали свакодневне активности. Приликом напада, Јаблановић и Вукашиновић су давили активисте Српске листе, псовали и претили убиством свим присутнима. Све ово забележиле су и сигурносне камере које су постављене испред страначких просторија Српске листе" речено је у саопштењу.

Наводе и да се потом, супруга Марка Јаблановића, "снаја кандидата за градоначелника Драгана Јаблановића", залетела колима и ударила активисту Српске листе који је био код билборда, и који је тренутно у болници на прегледима.

"Српска листа најоштрије осуђује овај дивљачки покушај линча и изазивања нереда, који, у интересу оних који желе раздор међу Србима, спроводи породица Јаблановић и њихова минорна криминално-интересна група Партија косовских Срба у Лепосавићу", наводи се у саопштењу Српске листе.

Српска листа позива надлежне органе да приведу правди криминалце и хулигане, али и њихове налогодавце. 

"Свима онима у општини Лепосавић којима смета јединство које жели да успостави наш председник Александар Вучић, Српска листа поручује да престану да нападају и уцењују људе у нашој општини, и да престану да покушавају да спрече да српски народ сам уређује свој живот и гради будућност на Косову и Метохији у сарадњи са својом државом Србијом", поручили су из Српске листе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво