Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Јапана

Председник Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђуићија Такахару и захвалио му на посвећености развоју сарадње Србије и Јапана, коју је показао током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић је амбасадору Такахари захвалио и за велику хуманитарну, развојну и финансијску помоћ коју Јапан пружа Србији.

Двојица саговорника су изразила задовољство повећаним интересом компанија из Јапана за услове улагања у Србији, што је резултирало већим бројем јапанских инвестиција у српску привреду.

Председник Вучић је нагласио опредељеност Србије за даље јачање свеукупних односа са Јапаном, истакавши да можемо много да научимо од Јапанаца и њихове посвећености учењу и раду.

Амбасадор Такахара је рекао да је, током свог мандата, био сведок да је Србија веома напредовала како економски, тако и на европском путу, и да је важно да буду настављени реформски процеси.

Он је захвалио председнику Вучићу на подршци српских власти коју је имао у својој дипломатској мисији и изразио жељу да сарадња Србије и Јапана буде унапређена не само у области економије, већ и у култури, спорту и другим областима, саопштила је Прес служба Председника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи