ЛСВ: Најављено повећање пензија не значи да је све у реду

Лига социјалдемократ Војводине сматра да пензионери у Србији немају разлога да се радују најављеном повећању пензија и исплати једнократне помоћи јер, како наводе, чињеница да ће оне са најновијим повећањем бити ближе нивоу на којем су биле 2014. не значи да је сада све у реду.

У саопштењу ЛСВ, које је потписала народна посланица и председница Клуба пензионера те странке, Нада Лазић, наводи се да пензионери у Србији немају новца за најосновније потребе и лекове.

Сматрају да је недопустиво то што се три године интензивно штеди на пензионерима, а свако враћање пензија ближе износу који су имали пре три године, служи, како тврде, за политички маркетинг, представља као успех и најављује као "повећање".

У саопштењу се наводи да се повећање пензија за пет одсто и једнократна помоћ најављују уочи београдских избора, као што су прошлог новембра пензије повећане за 1,25 одсто уочи председничких избора.

Наводе и да је претходно увећање од 1, 25 одсто било у фебруару 2016. пред парламентарне изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи