Потписан споразум о изградњи ветропарка у Чибуку

Председник Александар Вучић присуствовао је потписивању кредитне линије за изградњу ветропарка у Чибуку, површине 37 квадратних километара.

Ветропарк снаге 158 мегавата, који ће се састојати од 57 турбина и производити до 457 гигават-часова електричне енергије годишње, чији завршетак се планира до краја 2018. године, биће највећи комерцијални пројекат у области енергије ветра у Србији и региону Западног Балкана.

На овај начин 113.000 домаћинстава ће добити електричну енергију из обновљивих извора, чиме ће емисија угљен диоксида бити смањена за више од 370.000 тона годишње.

Ветропарк Чибук 1 допринеће отварању 400 радних места током изградње, као и изградњи 50 км нових путева, наведено је у саопштењу Служба за сарадњу са медијима Председника Републике.

Кредитна линија потписана је између компаније Ветроелектране Балкана Д.О.О. Београд, Међународне финансијске корпорације (ИФЦ) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво