Српска листа: Јасно је ко чини антисрпску коалицију на изборима на КиМ

Српска листа са Косова и Метохије саопштила је да је добро што су везе Грађанских иницијатива на челу са Оливером Ивановићем и Демократске странке озваничене, јер, како указују, Срби на Косову и Метохији и читава српска јавност треба да сасвим јасно знају ко чини антисрпску коалицију на предстојећим локалним изборима.

Председништво ДС једногласно је одлучило да на локалним изборима 22. октобра на Косову и Метохији подржи Грађанску иницијативу "Србија, демократија, правда" и њеног лидера Оливера Ивановића као кандидата за градоначелника Косовске Митровице, а Српска листа је у свом саопштењу одговорила да ће на тим изборима победити и Ивановића и ДС "и њихове спонзоре и налогодавце".

"На срећу, српски народ на КиМ и даље има право гласа, иако је право чудо да му и оно није одузето током њихове штеточинске владавине", наводи се у саопштењу Српске листе.

Даље се указује да је ДС у протеклих деценију и по била политичка централа читаве плејаде политичара који ће у историји остати упамћени само по томе што су веома доследно и систематски слабили позицију српског народа и државе Србије на КиМ и правили погубне уступке на рачун националних интереса које им често нико није ни тражио.

Српска листа додаје да је ДС била кровна политичка организација и Вука Јеремића и Борка Стефановића и бројних других неодговорних и недозрелих политичара, којима је, како се наводи, КиМ служило само као практична вежба у додворавању западним дипломатама у Београду.

Иако поменути данас нису њени чланови, Демократска странка, према ставу Српске листе, дели одговорност за "погубне и капитулантске аранжмане" прављене на рачун српског народа на КиМ, а подршком Оливеру Ивановићу показује да остаје верна таквој политици.

"Демократска странка отворено се придружила снагама које раде на слабљењу политичког јединства српског народа на КиМ и такво деловање не може се ничим правдати, чак ни слепом и ирационалном мржњом према председнику Србије Александру Вучићу, Српској напредној странци или Српској листи", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво