Триван и Ружић са привредно-политичком делегацијом из САД

Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састали су се са привредно-политичком делегацијом америчке савезне државе Мериленд.

Tриван је, наводећи да сарадња Мериленда и Србије није само политичка, него и привредна, истакао да ће делегација током свог боравка у Србији имати прилику да се упозна са нашим проблемима у овој области и да ће представници америчких компанија, које су у саставу делегације, разговарати са представницима наших компанија ради унапређења развоја заштите животне средине у Србији.

"Србији је потребна стручна помоћ у области животне средине и зато је посета привредно-политичке делегације из Мериленда веома значајна за нашу земљу, како због трансфера модерних и чистих технологија, тако и због потребе да Србија брже и боље реши ова питања", рекао је Триван, наведено је у саопштењу Министарства заштите животне средине.

Он је оценио да инвестиције у заштиту животне средине нису трошак већ прилика за бољи живот грађана Србије.

Министар Ружић рекао је да Србија недовољно брине о својој животној средини, те да су размене искустава и пренос знања које добијамо посетама страних делегација успешнијих у овој области драгоцене за нашу земљу.

Истакао је да је добро што Србија не одустаје од приступања Европској унији јер се управо међу ЕУ стандардима које ће бити примењени у нашој земљи налазе и они који се тичу заштите животне средине, а који ће допринети квалитетнијем животу наших грађанки и грађана и очувању наше околине.

На челу делегације из Мериленда је државни секретар Мериленда Џон Вобенсмит, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво