Скот: Не мешам се у унутрашње ствари у Србији

Интересантно је и иронично да уколико позитивно коментаришем унутрашњи дијалог о Косову онда нема реакција, каже амбасадор САД у Србији Кајл Скот додајући да су реаговања другачија ако објави нешто критично.

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот изјавио је да се не меша у унутрашње ствари Србије већ да коментарише одређена дешавања у земљи.

"Интересантно је и иронично да уколико позитивно коментаришем унутрашњи дијалог о Косову онда нема реакција. Или ако поздравим економски развој и напредак у економским реформама, онда ником ништа. Али ако објавим нешто критично, онда су реакције другачије", рекао је Скот новинарима одговарајући на питања о спорењу са министром одбране Александром Вулином.

Додао је да разуме реакције на његов коментар о Вулину, али да даље неће да то коментарише и сматра да се томе даје превелики значај.

"Што би рекли у Србији – тресла се гора родио се миш", рекао је Скот.

Скот је раније поделио на свом профилу на Твитеру текст Вашингтон поста и написао да "месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом", попут оне министра одбране Александра Вулина.

Вулин је пре тога на скупу у Нишу рекао да су сви који су бранили Србију "најхрабрији међу храбрима", мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво