ДСС: У Србији се живи лошије него пре пет година

Демократска странка Србије оценила је да је тешко замислити извештај о раду Владе који би био садржајно празнији од оног којег је поводом 100 дана рада поднела премијерка Ана Брнабић и истакла да се у Србији живи горе него пре пет година када је актуелна власт преузела вођење државних послова.

ДСС у саопштењу наводи да је премијерка већину времена утрошила на обавештавање јавности о идејама и плановима дигитализације српског друштва и развоју ИТ сектора који ће за сто година, у 22. веку, Србију да учини лидером у овој области.

"Испразном причом и новим најавама срећне будућности покушала је да забашури једноставне чињенице да се успешност Владе може мерити само квалитетом живота грађана, а да се у Србији данас живи горе него пре пет година, када је ова власт преузела вођење државних послова", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Та странка је указала да је Ана Брнабић с поносом истакла да је минимална цена рада у Србији повећана за 10 одсто али да је пропустила да напомене да та зарада износи непуних 25.000 динара и да је најмања у региону, као и да је просечна потрошачка корпа 69.000 динара.

"У свом излагању Ана Брнабић ни једном речју није поменула Косово и Метохију. То само по себи довољно говори у прилог све оправданијег страховања да се власт спрема да током следеће године повуче 'правно обавезујуће' потезе којима се одриче овог дела српске територије и српског народа који на њему живи", додао је ДСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи