Весић: Жао ми је, али то нема везе са новинарством

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да му је жао што није мирније одговорио на "провокацију новинарке Н1", али је додао да је ружно нападати некога за нешто са чиме нема никакве везе, већ са њиховим претходницима, уз оцену да то "нема везе са новинарством".

Весић је објаснио да се појавио "чудан извештај" Савета за борбу против корупције да је нестало 500 милиона динара потраживања за две фирме, поручио да Град ради транспарентно и да је немогуће да нестане један, а не 500 милиона динара, те да је рекао да је тај новац 2013. године "нестао решењем Драгана Ђиласа бившег градоначелника".

На то је реаговала новинарка Н1 која је рекла да "оставим Ђиласа на миру" и да смо ми тема, и реаговао сам на то јер нема разлога да било ко брани Ђиласа сем Ђиласа.

Весић је рекао да га је председник Србије и СНС-а Александар Вучић позвао и да су о томе разговарали јер води рачуна о томе да представници СНС-а имају добру комуникацију са медијима и ми смо врло отворени у разговору са новинарима.

Како је рекао, Вучић лично и СНС су најнападанија странка у медијима и не жале се, а рекао му је и да следећи пут мирније регаује на такве провокације.

"Мени је жао што се то десило, због новинарке, људи који су присуствовали, тона који је био непримерен, али са друге стране то није био разговор који води новинар са неким коме поставља питање", додао је Весић.

Поновио је да је био прекинут у одговору и да му је речено да "остави Драгана Ђиласа на миру", а истовремено и донео решења која је показао гостујући на ТВ Пинк, а која је Ђилас потписао 2013. године којима је раскинут уговор са те две фирме, јер нису плаћале своје обавезе.

"Никакве везе немамо са тим и ружно је нападати нас за нешто што је урађено пре нас", каже Весић.

"Политика ТВ Н1 је... политика напада на СНС - на Александра Вучића. Тамо можете да видите само људе који гостују на тој ТВ и они се рангирају по мржњи према Вучићу" рекао је Весић и оценио да начин на који та телевизија извештава јасно говори да је у функцији кампање једне политичке странке, у овом случају Драгана Ђиласа.

У том смислу он је подсетио на случај изградње бесправног објекта на Новом Београду код Студентског града и навео да једина телевизија која о томе није извештавала управо Н1.

Весић је упитао и да ли је то зато што је тај објекат који је ујак председника општине Александра Шапића хтео да гради бесправно био намењен да се изнајми СББ-у и Драгану Шолаку, који "и иначе има везе са Н1".

"Када све то окренете увек имате исте људе Ђилас, Шапић... исти људи који се врте у круг, били председници градских одбора ДС-а, испод истог шињела и распоредили се и покушавају да дођу до власти како би наставили да раде оно што су до 2014. када су град опљачкали за 1,2 милијарди евра" рекао је Весић.

Он је поновио да то како Н1 извештава нема везе нажалост са новинарством - "они су део политичке кампање и то је то".

У том смислу Весић је рекао да су у питању два аршина и као пример навео протесте због Врањских новина.

"Зашто сте тражили помоћ од владе, ако сте тражили пре тога да медији не буду финансирани од стране државе", рекао је градски менаџер и додао да једни аршини важе за власт, а једни за опозицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи