Кубуровићeва и Фратини о изменама Устава Србије

Министарка правде Нела Кубуровић разговарала је са председником Италијанског друштва за међународну организацију Франком Фратинијем о предстојећим изменама Устава Србије у области правосуђа као и о јачању механизама за борбу против организованог криминала и корупције.

"Нела Кубуровић је током разговора навела да ће на основу Споразума о сарадњи тог министарства и Финансијске полиције Италије, који је недавно потписала у Риму, српски тужиоци и представници полиције похађати обуку из области финансијског криминала", саопштило је Министарство правде.

Кубуровићева је навела да је у Риму разговарала са представницима Високог савета правосуђа Италије о њиховим искуствима у вези са обезбеђивањем независности и одговорности судства, а која ће, како је оценила, бити од значаја приликом израде нацрта измена Устава Србије у области правосуђа.

Франко Фратини је оценио да су потписивање Споразума о сарадњи Министарства правде Србије и Финансијске полиције Италије, као и чињеница да Рим снажно подржава Србију на њеном путу ка ЕУ, позитивни сигнали за Брисел да је Србија искрено посвећена евроинтеграцијама.

Фратини је додао да измене Устава Србије морају да обезбеде истовремено независност и одговорност правосуђа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи