ПСС: Кривичне пријаве против запослених у МУП-у

Полицијски синдикат Србије саопштио је да је неколико запослених у Сектору за материјално-финансијске послове МУП-а поднело Вишем јавном тужилаштву шест кривичних пријава против државног секретара у МУП-у Милосава Миличковића и помоћника министра полиције Жељка Веселиновића због, кажу, злоупотребе службеног положаја у јавним набавкама. Миличковић истиче да су наводи ПСС-а политички покушај обмане грађана и одбацује их као нетачне.

Председник ПСС-а Вељко Мијаиловић рекао је на конференцији за новинаре да је на адресу синдиката стигао допис подносилаца кривичних пријава у којем се наводи да су у периоду од 5. септембра 2016. године до 6. јула 2017. године потписивали уговоре о спорним тендерима за набавку свежег меса и прерађевина од меса у вредности од 150 милиона динара.

Кривичне пријаве против двојице службеника МУП-а поднете су и због поступка јавне набавке тонера за штампаче и рециклажу штампача, чија је вредност 482 милиона динара.

Мијаиловић је навео да се Миличковић и Веселиновић намештали тендере и склапали уговоре са најскупљим понуђачима и тако остварили противправну финансијску корист.

У кривичним пријавама које су достављене ПСС-у наводи се да је Миличковић депешом министра полиције Небојше Стефановића био задужен и одговоран за рад Сектора за материјално-финансијске послове.

"У пријави смо навели да верујемо да министар Стефановић нема ништа са овим малверзацијама. Ако се испостави да је знао и одобрио ово, молимо вас да тражите и његову одговорност", пише у допису подносилаца кривичних пријава, а презентованом на конференцији за новинаре.

Мијаиловић је навео да су се запослени обратили за помоћ ПСС-у којем је у интересу, како је истакао, да у полицији раде честити и поштени људи који неће злоупотребљавати свој положај и "исисавати новац из буџета".

Из синдиката су критиковали измене и допуне закона о полицији које, како је речено, припрема радна група министарства полиције и оценили да су те допуне "тоталитаристичке".

"Ако је неко пријавио полицајца да наводно није носио шапку, можемо га снимати дан и ноћ без обзира да ли је направио прекршај или не", навели су као пример.

Покушај апсолутног надзора грађана у ПСС-у виде и у новом члану који ће органима државне управе дозвољава да поставе системе интелигентног видео-надзора и друге системе који ће моћи да користе полицајци, али у којим случајевима ће то да се спроводи подзаконским актом уређивати министар полиције.

Такође, указују и на одредбу која предвиђа да се безбедносне провере врше за лица која станују, бораве или раде у непосредној близини безбедносно штићених лица.

Миличковић: ПСС обмањује јавност, сви наводи неистинити

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Милосав Миличковић изјавио је да су оптужбе Полицијског синдиката Србије на његов рачун још један политички покушај обмане грађана и одбацио све те наводе као нетачне.

"Оптужбе Полицијског синдиката Србије на мој и рачун руководства Министарства унутрашњих послова не представљају ништа друго него још један политички покушај обмане грађана изношењем бруталних неистина" рекао је Миличковић у изјави медијима.

Како каже, свима је јасно да су представници тог синдиката постали инструмент у рукама појединих опозиционих лидера.

Позвао је све надлежне органе да детаљно провере све наводе из анонимних кривичних пријава које су поднете против руководства МУП-а.

"Немамо шта да кријемо и нека се све детаљно провери. Ово није први пут да неко покушава да наруши углед МУП-а и његовог руководства. Већ раније су подносили анонимне кривичне пријаве око набавке тонера, а Тужилаштво је након детаљне истраге установило да је све урађено у складу са законом" поручио је Миличковић.

Нагласио је да у допису Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, од 19. септембра ове године, на основу једне од анонимних пријава, јасно пише "да је Тужилаштво прегледом целокупне документације утврдило да је поступак спроведен сходно Закону о јавним набавкама Републике Србије".

"То што они подносе анонимне кривичне пријаве је само део њихове политичке игре. Зато је важно да се све лепо провери и да јавност сазна праву истину" закључио је Миличковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво