Ђурић са Гарсијом: Куба један од највећих пријатеља

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, Марко Ђурић је у разговору са амбасадорком Кубе, Адел Мајром Руис Гарсијом поручио да је Куба један од највећих пријатеља Србије у међународној заједници и да добро памтимо да је та држава била и остала уз Србију онда кад јој је било најтеже.

Ђурић је, приликом опроштајног сусрета са амбасадорком Гарсијом, рекао да Србија и Куба деле веру у међународно право, те да се противе употреби силе и санкција у међународним односима и да чврсто верују у принцип равноправности међу државама, саопштио је СНС.

Амбасадорка Гарсија, рекла је да су односи Кубе и Србије сваког дана све јачи и да постоји много заједничких тачака у сарадњи две државе.

"Снажна подршка Кубе територијалном интегритету и суверенитету Србије је принципијелни став наше државе, који је и у складу са међународним правом", истакла је Гарсија.

Захваливши се на искреној и доследној подршци руководству и народу Кубе, потпредседник Главног одбора СНС-а рекао је да су Србија и Куба поносне на свој идентитет и на своје принципе.

"Непоколебљиво и љубоморно ћемо наставити да чувамо своју државну независност и способност да одлуке доносимо самостално и у интересу наших грађана и на основу њихове воље", рекао је Ђурић.

Оданост тим вредностима, према Ђурићевим речима, трајно повезује и спаја Србију и Кубу, и пријатељство двеју земаља чини дубинским и далекосежним.

Саговорници су се сагласили да је у мандату амбасадорке Гарсије у Београду, када су реализоване историјске посете највиших званичника две земље, учињено много у унапређењу односа две државе и народа, и изразили уверење да ће Србија и Куба у будућности сарађивати још ближе и интензивније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво