Поповић: Срамна одлука суда у Сарајеву о ослобађању Орића

Срамна одлука суда у Сарајеву да ослободи Насера Орића оптужби за монструозне злочине, које је починио над Србима у Босни и Херцеговини, доказ је да не постоји искрена воља у делу те државе за истинским помирењем и признањем злочина које су починили припадници њене ратне армије, изјавио је председник Српске народне партије Ненад Поповић.

"Ако за суд у Сарајеву клање цивила и вађење очију невиних Срба није доказ Орићевих злочина и ако је он за грађане те државе херој и после свих тих злодела, Србија и Срби у Босни и Херцеговини морају се запитати на којим заједничким вредностима ће почивати стабилност и мир на Балкану", навео је Поповић у саопштењу.

Сматра да је ово још један доказ да Србија са још снажнијом одлучношћу мора наставити да штити своје националне интересе, а посебно права и безбедност Срба у региону.

"После овакве срамне пресуде нико нема право да приговори Србији на доношењу Декларације о заштити српске нације јер овакве одлуке су доказ да је она нашем народу данас потребнија више него икада", закључио је Поповић.

Суд БиХ ослободио је јуче ратног команданта Насера Орића, којег Србија потражује за злочине против српских заробљеника српске националности на подручју Братунца и Сребренице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи