Добри односи са Финском и Шведском основа за нове инвестиције

Србија остварује добре економске резултате и показује неопходну стабилност, истакли су данас на састанку са председником Србије Александром Вучићем министри спољних послова Шведске и Финске Маргот Валстром и Тим Соини, изразивши наду да ће доћи до повећања шведских и финских инвестиција у нашој земљи.

Председник Вучић је констатовао да Србија има добре политичке односе са обе земље, што ствара добру основу за повећање економске сарадње, посебно за пораст инвестиција из Шведске и Финске, наводећи пример недавног отварања робне куће "Икеа" у Београду.

Како је саопштила прес-служба председника Републике, они су разговарали о билатералној и регионалној сарадњи, као и о европским интеграцијама.

Вучић је са шефовима шведске и финске дипломатије разговарао и о ситуацији на Западном Балкану, истичући да је Србија опредељена да даје пун допринос регионалној стабилности.

Председник Србије је рекао да се нада успостављању регионалне економске зоне, која би била један од услова економског напретка свих западнобалканских народа.

Министри Валстром и Соини су истакли да су Шведска и Финска прави пример добре сарадње, од практичних ствари за свакодневни живот становника њихових земаља до дубоког политичког разумевања.

Истакли су да се надају да ће доћи до повећања шведских и финских инвестиција, јер Србија остварује добре економске резултате и показује неопходну стабилност.

Председник Вучић захвалио је министрима Валстрому и Соинију на подршци Шведске и Финске европском путу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво