Љајић: Стабилност и контунитет остваривања циљева

Очување регионалне стабилности, отварање тржишта и уклањање баријера у економској сарадњи са земљама у региону и контуитет у остваривању циљева које је поставила претходна влада главни су резултати првих сто дана рада Владе Србије на челу са премијерком Аном Брнабић, оценио је потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Љајић је за Танјуг рекао да је сто дана релативно кратак период за давање коначне оцене и да увек има простора за побољшање, али да му се чини, како је навео, да је влада на путу опоравка економије што је најважнији циљ и изазов за премијерку и њене министре.

"У сарадњи са председником Србије Александром Вучићем радимо на очувању регионалне стабилности, отварању тржишта у региону и уклањању економских баријера које постоје у сарадњи са земљама у региону јер то за нас, после Европске уније, главно извозно тржиште", рекао је Љајић.

Питање о томе да ли Ана Брнабић има довољно ауторитета као председница владе, о ћему су у медијима полемисали представници опозиције и поједини министри из владе, за Љајића је "вештачки наметнута тема".

"Да је било ко дошао на место премијера после Александра Вучића, то питање би се отворило на исти начин. Пошто је Вучић освојио 50 одсто гласова на изборима, а није више премијер, логично је да ће се проблематизовати свако кадровско решење на тој функцији", сматра Љајић.

Он је додао да на њему као министру није да оцењује рад Ане Брнабић, али да сматра да премијерка добро ради свој посао.

"Мислим да добро води свој кабинет тако да сви чланови владе имају пуну слободу да у својим ресорима раде на успех и добробит не само владе, већ и читаве земље, рекао је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи