Михајловић: Камо среће да је ДС имао тако лоше резултате

Камо среће да је влада коју је водила Демократска странка (ДС) имала тако "поражавајуће" резултате, какве има ова Влада Србије у првих 100 дана, рекла је потпредседница Владе и чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић реагујући на оцену лидера ДС-а Драгана Шутановца о лошим резултатима кабинета Ане Брнабић.

"Да је ДС имала тако поражавајуће резултате у време док је владала, као што Шутановац оцењује резултате ове Владе у првих 100 дана, данас се не бисмо бавили завршетком Коридора 10, нити бисмо на Коридору 11 спајали путеве које су они градили из њиве у њиву. И зато можете да критикујете и вређате колико хоћете, али ми резултате имамо и њих виде сви грађани ", рекла је Михајловићева, саопштила је њена прес служба.

Подсећа да је само у првих 100 дана ове Владе пуштено у саобраћај 30,5 километара ауто-пута на Коридору 10, два пута више него што су Владе ДС-а умеле да ураде за целу годину.

Завршена је реконструкција 35 километара барске пруге, док у време ДС-а годишње ниједан километар пруга није обнављан.

"Управо зато што смо завршавали пројекте које они нису, у последње три године имамо 15 милиона више возила на нашим ауто-путевима", каже Михајловићева.

Подсећа да председник ДС-а напада Владу што је раст БДП-а пројектован на 2,5 одсто нижи од планираног, али му није сметало кад је Србија била у рецесији или је раст био мањи од један одсто БДП-а, као што је био случај док је био министар у Влади Мирка Цветковића.

"Данас је Шутановац забринут за висину јавног дуга и враћање камата, али се није бунио кад се Влада коју је водила ДС задуживала не питајући за висину камате, нити кад су плаћани пенали на кредите за инфраструктуру, зато што су зајмови узети, а да нису завршени ни пројекти, ни експропријација", каже Михајловић.

Према њеним речима, посебно је лицемерно да председник ДС-а каже да ту странку највише мучи родна равноправност и да су очекивали промене кад Србија добије премијерку – "да ће жене имате исте могућности запошљавања као мушкарци, исте плате за исти посао, а оне и даље морају да одговарају да ли планирају проширење породице".

"Да их родна равноправност искрено занима, вероватно би Координационо тело за родну равноправност било већ основано на предлог Мирка Цветковића, а не Александра Вучића као премијера и вероватно би док су били на власти предложили закон о родној равноправности који забрањује да се жене на разговору за посао питају за планирање породице или прописује да жене морају бити више заступљене у управним и надзорним одборима", сматра Михајловићева.

Раније данас, Шутановац је оценио да су 100 дана владе Ане Брнабић обележили лоши економски резултати, а да се у том периоду Србија обрукала и на међународном плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво