Одржан протест "Вратите нам државу"

Протест Полицијског и Војног синдиката "Вратите нам државу" одржан је испред зграде Председништва Србије, а учесници протеста су након обраћања организатора шетали до Трга републике.

Обраћајући се демонстрантима испред зграде Председништа са камиона-бине, председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић је рекао да демонстранти нису на истој таласној дужини са Владом и да их уједињује поштење, честитост, битка за Србију и битка за народ.

Затражио је смене министара полиције и војске, Небојше Стефановића и Александра Вулина, јер су, како је рекао "неадекватни да буду министри у тим ресорима".

Председник Војног синдиката Новица Андрић рекао је да српску војску, због "таквог односа према синдикатима", дневно напушта шест људи, те да је војсци "више губитака нанела ова власт, него непријатељ у последњим ратовима".

Такође, Андрић је додао и да су прави јунаци, поред више од 60 одсто војника који бране Србију на њеним границама и у Копненој зони безбедности и њихове колеге, којима су "одредили задатке да не би дошли на протест".

Протест је започео испред зграде Председништва у Краља Милана, а након обраћања организатора, демонстранти су прошетали до Трга републике, Улицом Кнеза Милоша и Тргом Николе Пашића.

Улице су повремено биле затворене за саобраћај.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво