Шутановац о 100 дана рада владе: Лоше

Лидер ДС-а Драган Шутановац изјавио је да су 100 дана владе Ане Брнабић обележили лоши економски резултати, а да се у том периоду Србија обрукала и на међународном плану.

На конференцији за новинаре Шутановац је рекао да је Брнабићева показала да није дорасла послу који обавља, и да су резултати владе "поражавајући".

Рекао је да је 100 дана владе обележио наставак економског пропадања земље и њеног заостајања, те да је, наводи, раст у првих шест месеци БДП-а био 1,3 одсто, те да ће бити добро ако до краја године буде и два одсто.

Према његовим речима, влада креће у ново захватање новца грађана поскупљењем струје од 1. октобра.

На међународном плану, сматра, Србија се обрукала водећи "два рата", економски против Хрватске и дипломатски против Македоније.

Оценио је да се у 100 дана владе "наставила" узурпација власти наводећи да је на недавни састанак са премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, отишао председник Србије а не премијерка.

Брнабићева је, каже, добила задатак да однесе у Брисел писмо поводом става ЕУ о Каталонији и односа према Косову а, додаје, став ЕУ по питању КиМ је статусно неутралан, а за то време Срби са КиМ су ушли у власт са Рамушем Харадинајем.

Међу аферама навео је случај куповине стана министра одбране Александра Вулина за који, каже, треба да се заинтересују и Агенција за борбу против коруоције, Управа за спречавање прања новца и Тужилаштво.

Наводи да је власт показала "да се плаши ДС-а", јер је, објашњава, у 100 дана рада владе индиректно та странка доживела у Скупштини Србије "правно насиље" износећи податак да од 42 законска предлога ДС-а ниједан није увршћен у дневни ред седнице.

Оцењује да се у 100 дана владе наставио притисак на независне медије и као пример навео гашење Врањских новина.

На почетку обраћања новинарима честитао је грађанима Међународни дан достојанственог рада, уз оцену да су права радника у Србији угрожена.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 07. окт 2017, 20:36)
Dejan [нерегистровани]

Vlada

O cemu ovaj covek prica...Kao da ne zivimo u istoj drzavi...A oni su vec pokazali kako se vodi drzava, tako da je to sve bespredmetno!

(субота, 07. окт 2017, 15:25)
Nada [нерегистровани]

Vlada

Nasao se pametnjakovic da sudi, kao da je on dobro radio.

(субота, 07. окт 2017, 15:20)
Ilija [нерегистровани]

Realno

Ne znam što je to opoziciji teško da kaže - dobro je, kao da time nešto gube. A nije tako. Onaj ko realno sagledava stanje ima mnogo veće šanse da ga narod shvati ozbiljno.