Вулин са аустријским колегом о последицама мигрантске кризе

Министарство одбране Србије и Аустрије потписаће нови споразум из области одбране и на тај начин још једном потврдити добру сарадњу српске и аустријске војске на добробит обеју земаља, али и читаве Европе, најавио је министар одбране Србије Александар Вулин.

Александар Вулин је рекао да су министарства одбране Србије и Аустрије сагласна да је војна неутралност најбоље решење за обе земље.

"То је најтеже решење скопчано са многим изазовима, али то је једино решење које гарантује да ћете имати самосталну спољну и унутрашњу политику, да ћете моћи да развијате своју земљу и војску онако како мислите да треба", рекао је Вулин који борави у званичној посети Аустрији.

Министар Вулин се у Бечу захвалио на улози аустријске војске у Кфору на Косову и Метохији и поновио да је за Србију неприхватљиво смањивање броја припадника Кфора и политичког утицаја Унмика, а посебно успостављање косовске војске. 

Вулин је са својим колегом Хансом Петером Доскоцилом разговарао и о изазовима мигрантске кризе са којима се, како је рекао, суочавају и Аустрија и Србија.

"Данас смо разговарали о томе како да заједно контролишемо последице мигрантске кризе, како да сарађујемо на размени информација и како да кроз техничку помоћ, која нам је обећана од стране министарства одбране Аустрије, боље контролишемо границу и спречавамо нелегалне миграције", навео је Вулин.

Вулин је указао да Европска унија, која се суочава са последицама мигрантске кризе, треба да им јединствен приступ у решавању овог проблема који је неопходан и Аустрији и Србији.

"Бојимо се да ће бити веома тешко да ЕУ за себе каже да је организована политичка група ако није у стању да одговори на проблеме мигрантске кризе и да обезбеди поштовање јединствених правила за све њене чланице", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво