Брнабићева са Сијартом: Реформе улазница за чланство

Влада Србије остаје чврсто опредељена за европски пут Србије и и даље ће предано радити на започетим економским реформама, које су не само улазница за чланство у европској заједници, већ и услов за изградњу модерне и стабилне државе, поручила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Брнабићева је то изјавила на састанку са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, који је поновио да је Србија направила велики напредак на европском путу и да очекује да ће у овој години бити отворено још пет нових поглавља.

Сијарто је истакао да Србији треба дати додатни подстицај како би се процес интеграција што брже одвијао.

Он је указао да Мађарска гарантује сва права српској мањини у тој земљи и још једном похвалио Србију због поштовања права мађарске мањине, истичући да је Србија један од лидера у региону када је у питању рад са националним мањинама и поштовања њихових права.

Закључено је да је сарадња на економском плану изузетно важна за обе земље и да се може додатно оснажити новим инфраструктурним и енергетским инвестицијама.

Наведено је да Србија и Мађарска већ раде на важним инвестицијама као што је енергетско повезивање и пруга Београд–Будимпешта.

број коментара 0 пошаљи коментар