Сијарто: Инсистираћемо да Србија отвори пет поглавља

Мађарска ће инсистирати да Србија ове године отвори пет поглавља у процесу преговора о прикључењу Европској унији, јер би то позитиван сигнал Србији на њеном европском путу, изјавио је у Београду министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто током разговора са председником Србије Александром Вучићем.

Председник Вучић и Сијарто разговарали су о билатералним односима, европским интеграцијама и ситуацији у региону, саопштила је Прес-служба председника. 

Вучић је изразио задовољство што су односи две земаље на највишем нивоу у историји и поздравио најављено одржавање Четврте заједничке седнице влада Србије и Мађарске.

Двојица саговорника су закључила да је у интересу обе земаље да ниво политичких односа обезбеди и већу економску сарадњу, а посебно већи обим мађарских инвестиција.

Поздрављено је повећање трговинске размене од 34 одсто, као и повећан извоз Србије у суседну Мађарску.

Вучић је истакао да у Србији постоји повољно и стимулативно пословно окружење, а мађарска улагања и учешће мађарских компанија у заједничким пројектима су добродошли.

Изразио је захвалност за подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција, као и за напоре мађарских званичника да одрже динамику преговора о проширењу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво