Заједничка седница влада Србије и Војводине

У Палати Србија одржана је заједничка седница влада Србије и Аутономне Покрајине Војводине. После седнице потписани су протоколи о сарадњи на заједничким пројектима.

Седници су председавали премијерка Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Као приоритети су истакнути изградња научнотехнолошког парка, набавка акцелератора за онкологију у Новом Саду и Сремској Каменици као и мере за ублажавање последица суше.

Брнабићева је, отварајући седницу, истакла да је то наставак одржавања заједничких седница две владе, које заједно раде на много важних пројеката.

Због тога је, навела је Брнабићева, важно да се разговара и да се види у којој фази реализације су сви пројекти.

На конференцији за новинаре по окончању седнице, Брнабићева је рекла да започети пројекти – изградња зграде Радио-телевизије Војводине, Народни музеј Суботица – морају да се завршавају.

"С тим не може да се растеже да бисмо oслободили средства и ишли на друге пројекте", нагласила је премијерка Србије напомињући да је ублажавање последица суше део текућих активности.

Према њеним речима, са тиме се суочавала и претходна влада и то је, подвлачи, у фокусу.

"Оно што јесте фокус су свакако системи за наводњавање. То је оно, нажалост, где Србија срамотно касни и драго ми је што смо коначно успели да покренемо ових 14 пројеката система за наводњавање. Невероватно је и неодговорно да смо имали само три одсто пољопривредног земљишта покривеног системима за наводњавање", навела је премијерка. 

Брнабићева сматра и да је од националног значаја да се Србија покаже 2019. године, када ће Нови Сад бити омладинска престоница Европе, те да сви морају заједно да помогну Новом Саду, да се то "изгура најбоље што може". 

Игор Мировић је на заједничкој конференцији са Брнабићевом рекао да су Влада Србије и Покрајинска влада показали континуитет у спровођењу политике.

"Видели сте у излагању председнице Владе да је реч о значајним пројектима који ће у будућности дефинисати меру вредности за многе области о којима смо данас разговарали", истакао је председник Владе Војводине.

"На самом смо крају припреме пројекта брзе саобраћајнице од Новог Сада до Руме, то је национални пројекат. Заједничка политика нема алтернативу, претпостављам да један део јавности није навикао, јер је предуго трајала политика конфликата између покрајинске и републичке владе", нагласио је Мировић. 

Мировић обећава да ће о новим пројектима, као и оним који су у току, рачуне положити наредне године, када се обележава 100 година од присаједињења Војводине Србији.

"Уложило се и више од тога што је председник говорио на прошлој заједничкој седници владе. У Војводини се у овом тренутку изводе радови 100 објеката основног и средњег образовања", навео је Недимовић. 

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић најавио је да ће држава помоћи пољопривредницима пред јесењу сетву.

После седнице потписани су протоколи о сарадњи на заједничким пројектима.

Прва заједничка седница две владе била је 22. октобра прошле године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво