Земан: Двоструки стандарди у случајевима Крима и Косова

Док је референдум на Криму анексија, све је "у реду" када Косово постаје самостално против резолуције Савета безбедности, указује председник Чешке Милош Земан.

"Критиковао сам одвајање Косова од Србије, сматрајући то очигледним кршењем резолуције СБ УН, која је гарантовала територијалну целовитост Србије са Косовом", истакао је Милош Земан гостујући на чешкој телевизији Барандов.

Истиче да се у случајевима Крима и Косова не примењују исти стандарди.

"Међутим, десило се то што се назива 'двоструки стандарди'. Док је референдум на Криму анексија, све је у реду када Косово постаје самостално против наведене резолуције Савета безбедности", истакао је Земан.

Према његовим речима, он је на проглашење независности Косова реаговао тако што је одбио да пошаље чешког амбасадора у Приштину, док у Прагу и даље нема повереника за послове Косова.

број коментара 36 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 22:55)
DDanonymous [нерегистровани]

@ Krim nikada nije bio ruski

Izvinjavam se zbog greske u kucanju.Katarina Velika je vratila Krim Rusiji 1783 god a ne 1873 kako sam pogresno napisao.

(петак, 06. окт 2017, 21:36)
Slobodan [нерегистровани]

UN služi velikim silama

Sasvim je očigledno da se UN upotrebljava samo kad su mali u pitanju. A velike sile ne haju mnogo za to. Naročito Amerikanci i Kinezi, a i ostali (trojka sa pravom veta), ne mare mnogo za medjunarodno pravu kad su njihovi interesi u pitanju.
Jasno je da je 99te postojala Putinova Rusija, ne bi se desilo što se desilo. Njega nije bilo, Ameri kupili Jeljcina i gotov posao.
Rusija je isto iskoristila svoju moć, čak ni Regan ne bi sačivao Krim.

(петак, 06. окт 2017, 20:33)
anonymous sasa [нерегистровани]

Hiljadustostruki standardi!

Od sada ce za svaki slucaj biti po jedan standard. Zbogom zakoni UN!

(петак, 06. окт 2017, 19:39)
DDanonymous [нерегистровани]

@ Krim nikad nije bio ruski

Da si imalo ucio istoriju ne bi ovako pisao.Krim je oduvijek bio teritorija koju su naseljavali Sloveni,uglavnom Rusi sve do 12 vijeka kada nadiru Mongoli a kasnije i Turci i zauzimaju ga i drze sve do 1873 god kada ga Katarina Velika vraca u sastav Rusije.Krim ostaje u sastavu Rusije i SSSR-a sve do 1954 god kada Ukrajinac Nikita Hruscov Krim poklanja Ukrajini.Na Krimu zivi oko 80 % ruskog Naroda a ostatak su Krimski Tatari,Ukrajinci,Grci itd.
Dakle,i srpski KosMet je bio okupiran od strane Turaka kao i Krim i vracen nazad sto ce reci da je Krim uvijek bio ruski a KosMet srpski..

(петак, 06. окт 2017, 19:14)
anonymous sasa [нерегистровани]

Hiljadustostruki standardi!

Od sada ce za svaki slucaj biti po jedan standard. Zbogom zakoni UN!

(петак, 06. окт 2017, 18:41)
anonymous [нерегистровани]

Zeman.

Zeman je uvijek imao isti stav ,ali je ceska vlada priznala Kosovo a Zeman je predsednik drzave koji ima protokolarna ovlastenja ,kao i nas predsednik.
Bravo predsednice Zeman.

(петак, 06. окт 2017, 17:51)
Protivnik lupanja! [нерегистровани]

Krim nikad nije bio ruski,

a Kosovo je uvek bilo srpsko!

(петак, 06. окт 2017, 17:39)
Đorđe [нерегистровани]

Zeman, Češka, Evropa

E to su vrednosti Evrope!!! Vrednosti Evrope sigurno nisu sirijci, avganistanci, pakistanci.... na žalost vlast u Srbiji ne radi u interesu Srbije!

(петак, 06. окт 2017, 16:11)
anonymous [нерегистровани]

Pošten

I moralan covek i političar

(петак, 06. окт 2017, 14:41)
Saška [нерегистровани]

Podrska

Ovde se radi o istoj stvari. Katalonija i KiM su isti slucaj. Isto sve.