Суботић пуштен због застарелости предмета

Судски поступак против Станкa Суботићa може бити раздвојен у односу на остале из групе од 15 окривљених за шверц цигарета, а може му се судити и у одсуству.

Портпарол Посебног одељења Окружног суда у Београду Маја Ковачевић Томић прецизирала је да је оптужница за Суботића и даље на снази, као и потерница и решење о одређивању притвора.

Судско веће које суди Суботићевој групи, по закону може да одлучи да се у односу на Суботића поступак раздвоји док не буде ухапшен по потерници која је за њим расписана.

Према закону, рекла је Ковачевић Томић, друга могућност је да судско веће донесе решење да се Суботићу суди у одсуству.

Главно тужилаштво Русије потврдило је да је одбијен захтев Министарства правде Србије за изручење Суботића.

Како је изјавио дежурни тужилац Управе за сарадњу са медијима и јавношћу Тужилаштва Дмитриј Карнажицки, по закону Руске Федерације Суботић "не може бити подвргнут кривичном гоњењу за дела у вези са којима је тражено његово изручење због застарелости".

Суђење Суботићевој групи почело је 19. маја у Посебном одељењу Окружног суда у Београду, а поступак против њега је тада раздвојен до његовог изручења.

Суботић је ухапшен 28. априла на међународном аеродрому Шереметјево, по Интерполовој потерници, а захтев за изручење Србија је дипломатским путем предала руском Тужилаштву 7. маја.

Повезане вести:

Пуштен Суботић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво