СРС: Поскупљење струје резултат јавашлука

Српска радикална странка критиковала је одлуку о повећању цене електричне енергије, јер је сматра резултатом "јавашлука и хаоса" у Електропривреди Србије, рекао је потпредседник те странке Милорад Мирчић.

За свако домаћинство, према Мирчићевим речима, цена струје је порасла за око 3,7 одсто, што је, каже, много у односу на све мању платежну моћ грађана.

Српска радикална странка је, наводи, анализирала разлоге поскупљења и дошла до закључка да је оно резултат неоговорности и "криминалних радњи" у Електопривреди Србије (ЕПС).

"Чак је и владин орган - Агенција за енергетику, објавила да у ЕПС-у због хаоса и криминала ништа не функционнише", тврди Мирчић и додаје да се то надокнађује повећањем цена струје. 

Агенција је, каже он, изнела податак да су губици у преносу струје 14 одсто, а у развијеним земљама, према Мирчићевим речима, дозвољени губуци су максимално за три одсто.

"То је знак да је реч о криминалу у електропреносу и то значи штету од неколико стотина милиона евра на годишњем нивоу", тврди Мирчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво