Завршене консултације код председника Србије

У Председништву Србије одржане су хитне консултације које је сазвао председник Александар Вучић након саопштења Европске комисије у којем се каже да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити.

Консултације код председника Србије завршене су данас поподне, након два сата расправе.

Закључке је новинарима пренела премијерка Ана Брнабић. 

Александар Вучић је у Председништво на консултације дошао по завршетку посебне седнице парламента, на којој се обратио грчки председник.

У згради на Андрићевом венцу, поред председника Републике и председнице Владе Србије, и велики део чланова Владе и директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Такође, на седницу су позвани и представници обавештајних и безбедносних агенција.

Раније данас, Европска комисије – која је референдум у Каталонији прогласила неуставним – навела је да случај те шпанске покрајине и Косова и Метохије "нису упоредиви", јер је "Шпанија држава чланица" Европске уније. 

"Када је признање Косова у питању, то је био врло специфичан контекст. То је била позиција усвојена од стране различитих декларација УН и различитих резолуција УН и међународне заједнице. Веома специфичан контекст, са специфичним разлозима", изјавио је портпарол Европске комисије Маргаритис Схинас, али није објаснио о којим декларацијама и резолуцијама УН се ради, нити у чему су "специфичности" које је споменуо. 

Поводом те изјаве реаговао је и председник Вучић, рекавши да је то најбољи пример двоструких аршина и лицемерја светске политике.

"Сад је јасно ваљда колико је тешко чувати независност Србије", рекао је председник Вучић и поручио свима који врше притисак на нашу земљу да сада узму годишњи одмор, бар што се наше земље тиче, пошто ионако неће да их слуша, те нек се позабаве мечком пред својим вратима.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије