Селаковић: Поштујем одлуку суда о Мишковићу

Генерални секретар у Председништву Србије Никола Селаковић рекао је да пресуду Апелационог суда о ослобађању Мирослава Мишковића оптужби да је оштетио путарска предузећа прихвата као особа која поштује правну државу и за њу се залаже.

Никола Селаковић је, за Радио телевизију Војводине, рекао и да приватно сматра да је то срамна одлука.

Поводом коментара који је дао председник Србије Александар Вучић, Селаковић је истакао да је Вучић изнео свој став.

На питање како коментарише речи председника – "Ево вам тајкуни, нека вам воде државу и нека покраду све што је у међувремену створено", Селаковић је рекао да је Вучић свестан сваке речи коју изговори и да се политиком бави на начин како то нико у Србији до сада није радио.

Упитан да ли се ова изјава може сматрати притиском на суд, Селаковић је рекао да је Вучић човек који се залаже за правну државу и да не разуме у чему би његов став могао бити притисак на суд, јер његову одлуку није побијао.

Апелациони суд у Београду јуче је правоснажно ослободио власника "Делта холдинга" Мирослава Мишковића од оптужби да је оштетио путарска предузећа, док је укинуо део првостепене пресуде којом је био осуђен на пет година затвора и осам милиона динара, због оптужби да је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око три милиона евра.

Истим решењем, Апелациони суд је наложио да му се понови суђење пред Специјалним судом у Београду за утају пореза због битних повреда одредби кривичног поступка, повреде Устава Србије као и Европске конвенције о људским правима.

У одлуци која је објављена на сајту Апелационог суда наводи се да је судско веће ову одлуку донело једногласно.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво