Вулин: Хрватским правосуђем влада освета, а не правда

Министар одбране Александар Вулин оценио је да је пресуда Драгану Васиљковићу, познатом као Капетан Драган, жалосни доказ да ће хрватским правосуђем још дуго владати освета, а не правда.

Вулин је навео да је Васиљковићу изречена политичка пресуда без утемељења и доказа, наводи се у писаној изјави.

"Донети такву пресуду у Сплиту где жртве зверског мучења у логору Лора још увек чекају правду је ругање истини", навео је министар и напоменуо да, колико год да председник Србије Александар Вучић улаже напоре да се прошлост остави иза нас, толико се политика у Хрватској потруди да помирење отежа.

"Од закона који се доноси да би се протерани Срби прогласили агресорима, до пресуде Драгану Васиљковићу у којима осим политике нема доказа. Освета је заменила право", напоменуо је Вулин.

Васиљковић је данас у Сплиту осуђен првостепеном пресудом на 15 година затвора због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Он је у притвору већ 12 година, тако да би му, према тој пресуди, остале још три године да одслужи казну у затвору.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво