Скупштина града Београда усвојила планове детаљне регулације

Након бурне расправе и више пауза, Скупштина града Београда усвојила је планове детаљне регулације.

Градски менаџер Горан Весић оценио је да су данашња дешавања на седници Скупштине града покушај да се опструира доношење важних урбанистичких планова за развој града.

Данашња седница Скупштине града Београда на чијем дневном реду је, између осталог, и додела уговора француско-јапанском конзорцијуму за уређење депоније у Винчи почела је бурном расправом због чега је више пута одређивана пауза.

Током заседања чуле су се оптужбе представника владајуће коалиције на рачун бившег градоначелника Драгана Ђиласа и често је постављано питање зашто "тајкун Ђилас" као члан одборничке групе Демократске странке не долази на седнице.

Председавајући седници Никола Никодијевић прекинуо је неколико пута седницу како би се "смириле страсти".

Весић је на седници рекао да је у време бившег градоначелника Драгана Ђиласа усвајано око 10 планова годишње а да се данас усваја више од 50 планова.

"То је довело до тога да је град покривен са 33 посто урбанистичким плановима, колико смо затекли пре три и по године, а данас је покривен са више од 65 одсто. Што значи да ће град моћи да се развија, јер без планова нема развоја града и планске градње", навео је Весић.

Према његовим речима, претходна власт је хтела да мешетари у хаосу у којем нема планова.

"Чули смо данас и оптужбу, која је мени невероватна, да један од планова финансира компанија ‘Делта‘. За нас су све компаније равноправне и ми немамо никакав лични однос према било којој компанији", навео је Весић.

Рекао је да је усвојених 180 планова доказ да не може да ради ко шта хоће, док је"Делта", како је рекао, у време претходне власти радила шта је хтела.

Весић је напоменуо да је у прошлом сазиву само "Делта" могла да добије грађевинску дозволу а сада може свако ко испуни законске услове.

"У томе је разлика између нас и њих и у томе се види каква је била веза између тајкуна Ђиласа и Мишковића. Нераскидива, врло блиска", рекао је он.

Весић је рекао да је на данашњој седници утврђено каква је везу Ђиласа и ДС-а.

"Они су га сменили, одрекли су се имена, изашли су с његовим именом на изборе, показало се колико људи жели да гласа за њих... Он не долази на седнице... Данас смо утврдили да та веза постоји и да је Ђилас, заиста ДС", навео је Весић.

Весић је рекао да је у време владавине ДС-а Београд био легло корупције а не изградње.

"О ономе што смо ми радили три и по године суд ће дати грађани на изборима и ми се као СНС и друге странке које су са нама у коалицији - СПС, ПУПС и друге не бојимо се тог суда, јер смо поштено и добро радили за грађане. А они су свој суд већ видели а чека их суд који ће бити још страшнији", поручио је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара