Харадинај: Нисам разговарао са Српском листом о војсци и ЗСО

Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да са Српском листом није разговарао о томе да ли ће гласати за формирање косовске војске, као ни о Заједници српских општина.

"Нисмо потписали 'ниједно слово' од политичких споразума са Српском листом, потписали смо само заједнички споразум за учешће у влади", рекао је Харадинај у интервјуу за РТК1.

Упитан да прокоментарише оптужбе против министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала, Харадинај је рекао "да су се обратили компетентним органима који нису пронашли ништа о тим оптужбама, што значи да су оне имале други циљ", пренео је РТК2. 

"На исти начин се спекулисало и о избеглим људима са Косова, што се потврдило да није тако", рекао је Харадинај.

Говорећи о демаркације границе са Црном Гором, он је рекао да је та граница на Чакору и Кули.

Према његовим речима, нико не мора да их учи које су њихове обавезе по овом питању, јер они знају чиме их обавезује косовски устав, тако да ће по њему водити даље питање демаркације.

Харадинај је рекао да, што се тиче либерализације виза, "не жели да буде препрека либерализацији, али се нада да ће се питање демаркације завршити што пре", не одређујући тачан датум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи