Гутерес похвалио отварање унутрашњег дијалога о Косову

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са генералним секретаром УН Антонијом Гутересом, који је нагласио да прати напредак Србије и похвалио иницијативу за отварање унутрашњег дијалога о Косову.

Александар Вучић је са Гутересом разговарао о дијалогу са Приштином, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Председник Вучић је истакао да Србија сматра Уједињене нације једном од најзначајнијих међународних организација, са становишта заштите нашег суверенитета и територијалног интегритета, и да ће тај значај бити још већи током мандата Антонија Гутереса, наводи се у саопштењу Службе за информисање председника.

Нагласио је да ће Србија подржати његове планове и реформске процесе.

"Уједињене нације су место где и мале земље могу на равноправан начин да изнесу своје ставове", рекао је председник Србије.

Похвалио је и деловање Унмика на Косову и Метохији, чије је присуство од кључног значаја за Србију, будући да је оквир УН, заснован на Резолуцији Савета безбедности 1244, гарант статусне неутралности међународног присуства у Покрајини.

Гутерес је изразио захвалност за учешће српских војника и полицајаца у мировним мисијама при УН.

Председник Вучић, који је овим сусретом завршио свој боравак у Њујорку, позвао је генералног секретара Гутереса да посети Србију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи