Протокол о сарадњи између Војводине и Републике Српске

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потисали су у Покрајинској влади Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске.

"Потписивање Протокола о сарадњи, значиће конкретизовање сарадње у читавом низу области, јер сматрамо да за то има простора и потребе, као и да везе народа Републике Српске и Војводине то и захтевају", поручио је Мировић.

Током састанка у Покрајинској влади, чланови делегација обе владе, размотрили су могућности интезивирања сарадње у области културе, образовања, пољопривреде, размене знања научних института, повезивања универзитета, те туристичких организација и размене услуга у области здравства. 

Председник Покрајинске владе, посебно се осврнуо на јачање сарадње у области путне инфраструктуре. Он је нагласио да ће приоритетни пројекти бити реконструкција пруге Шид- Бијељина, затим потеза Фрушкогорског коридора од Новог Сада до Руме, затим преко Шапца до Републике Српске, који представља нашу заједничку потребу и скраћене путеве привредним и транспортним везама између две земље.

Мировић је додао и да ће за потписани Протокол о сарадњи, бити формирано заједничко радно тело, које ће имати функцију контроле самог Протокола, како би се сви поменути пројекти на најбољи и најефикаснији начин и реализовали. 

"Треба да објединимо све наше људске ресурсе и да ставимо у функцију и све друго што имамо, да усмеримо министарства да заједнички реализујемо конкретне пројекте," поручила је Цвијановић.

Председница Владе Републике Српске нагласила је да ће потписавиње данашњег документа бити само основа за многе конкретне ствари које ће се реализовати у будућности. Цвијановић је напоменула да постоје многи аспекти сарадње чија је реализација већ у току , те да ће бити додатно акцентоване области стратешки инстутуционалног повезивања.

Састанку у Покрајинској влади и потписивању документа, присуствовали су потпредседник Покрајинске владе, Ђорђе Милићевић, потпредседница Владе Републике Српске, Сребренка Голић као и бројни чланови владе обе делегације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи